WSO2 Identity Server

Opšte karakteristike

WSO2 Identity Server je jedno od vodećih softverskih rešenja za upravljanje digitalnim identitetima korisnika. WSO2, kompanija u brzom usponu u oblasti informatičke bezbednosti, razvila je ovo rešenje uz poštovanje najviših standarda bezbednosti podataka, a uz njegovu pomoć, ostvarićete punu kontrolu nad bezbednosno osetljivim delovima vašeg poslovanja. Identity Server rešava sve probleme identifikacije korisnika i kontrole pristupa (CIAM)

Software modals

Puno raspolaganje identitetom

Radi osiguranja najvišeg stepena bezbednosti, Identity Server koristi najnovije protokole za identifikaciju i autentikaciju korisnika i za prepuštanje pristupa. Konkretno, WSO2 Identity Server podržava protokole OAuth 2.0, SAML i Identity Federation, koje, između ostalih, koriste i Majkrosoft, Amazon, Gugl i Tviter.

U softversko rešenje ugrađen je pun spektar funkcionalnosti posvećenih namenjenih lakom i bezbednom upravljanju korisničkih identiteta: SSO (single sign-on), pristup zasnovan na ulogama, povraćaj posle zaboravljanja lozinke i rekonstrukcija naloga, pristanak korisnika na ustupanje podataka, i mnoge druge.

Developeri za developere

Jedan od glavnih aduta kompanije WSO2 je transparentnost – osnovna verzija Identity Servera je Open Source i potpuno je funkcionalna kao takva. Otvorenost i velika developerska zajednica su garancija za kvalitet koda. Međutim, kako bi se osigurao najveći stepen bezbednosti podataka, WSO2 developerima pruža svu podršku u razvoju novih funkcionalnosti, kao i redovna poboljšanja bezbednosnih funkcija softvera.

Skalabilnost i široka primenljivost

Arhitektura rešenja razvijana je tako da omogućava najveću moguću skalabilnost i prilagodljivost, tako da je rešenje primenljivo u velikom broju okruženja različite veličine i vrste. WSO2 podržava sveobuhvatan portfelj kitova za razvoj softvera (SDK), i održava detaljnu dokumentaciju, tako da developeri mogu bez problema koristiti funkcionalnosti Identity Servera u kombinaciji sa raznim arhitekturama sistema. Samo nekoliko linija koda dovoljno je za potpunu konfiguraciju ključnih zahteva korisničkih identiteta.

Transparentnost

Open source rešenje

Skalabilnost

Od preduzeća do države

Okrenutost korisniku

Širok spektar funkcionalnosti

Bezbednost

Najnoviji protokoli